Congres Cultuurconnectie ‘Cultuur & Zorg’

voor centra voor de kunsten, volksuniversiteiten en (potentiële) zorgpartners op 23 april 2015 te Hoofddorp

“Een ieder heeft het recht om vrijelijk deel te nemen aan het culturele leven van de gemeenschap en om te genieten van kunst.” (uit: Universele Verklaring van de Rechten van de Mens, artikel 27)

Komt u ook naar het congres van Cultuurconnectie met het thema Cultuur & Zorg? Een aantal organisaties uit beide sectoren presenteren boeiende samenwerkingsverbanden tussen cultuur en zorg. Vergeet uw collega’s niet uit te nodigen!

Beleid-methodiek-communicatie-duurzame relaties-scholing-good practices
Het congres biedt inzicht in de samenwerkingsmogelijkheden tussen zorg en cultuur. Dit onder andere naar aanleiding van het beleid van minister Bussemaker om samenwerking tussen cultuur en andere sectoren actief te stimuleren. Er is een aantal voorbeelden van meer projectoverstijgende en duurzame methodieken. Ook komt de zorgsector volop aan het woord. Het congres biedt praktische handreikingen rondom het aanbieden van cultuur(educatie) aan zorgcliënten. Uiteraard is er voldoende gelegenheid tot het uitwisselen van ervaringen.

Voor dit congres willen we graag nadrukkelijk de zorgaanbieders uitnodigen en anderen die met dit thema werkzaam zijn.

Aanmelden
Via AANMELDEN kunt u de uitnodiging doorsturen naar mogelijk andere geïnteresseerden. U kunt zich tot 15 april aanmelden voor het Congres “Cultuur & Zorg”.

Waar
Het congres vindt plaats in Het Cultuurgebouw in Hoofddorp. We zijn te gast bij de fusieorganisatie waar Pier K onderdeel van uitmaakt. Voor meer informatie over de locatie & parkeren: www.hetcultuurgebouw.nl en www.pier-k.nl.

Wanneer Het congres vindt plaats op donderdag 23 april, en duurt van 10.00 uur tot 16.00 uur. De dag ervoor is er, voor geïnteresseerden, een lezing, borrel, diner en voorstelling. Deze zijn voor alle congresgangers en hun zorgpartners toegankelijk. De lezing start om 16.00 uur, de voorstelling om 19.30 uur.

Programma
woensdag 22 april
· Lezing Kees Sol, lid RvB van het Oogziekenhuis Rotterdam
· ‘De spelende mens’ door Mark Mieras
· Borrel

donderdag 23 april
· Kick off: dagvoorzitter Hadassah de Boer
· Pitch 1: Pier K & Rick
· The art of Impact
· Pitch 2: De Gruitpoort & SKVR
· Het zorgpanel
· Pitch 3: Koorenhuis & Cultuur en ondernemen
· Provinciebrede projecten: DOKe & KOM-Gelderland
· Pitch 4: De Nieuwe Veste
· Landelijke projecten: Care and Culture, Vereniging Ongekend Talent, Lang leve kunst
· Inspirerende lokale voorbeelden: Cultuur & Zorg in zeven rondes
· Dance for Health
· Plenaire afsluiting
· Rondleiding door Cultuurgebouw en afsluitende borrel

Contact
Voor vragen kunt u contact opnemen met Joyce van der Horst, congres@cultuurconnectie.nl of kijk op www.kunstconnectie.nl. Wij kijken uit naar uw komst!