Over KOM Gelderland

Kunst Ontmoeten Meedoen, kortweg KOM, Gelderland staat voor structurele, toegankelijke en professionele kunstparticipatie voor iedereen met een zorgachtergrond in Gelderland. Onder zorgachtergrond verstaan we iedereen van jong tot oud, met bijvoorbeeld een lichamelijke en of verstandelijke beperking, een psychosociale probleem of een psychiatrische stoornis.

KOM Gelderland is een samenwerkingsverband van negen culturele centra en twee provinciale partners, namelijk Gigant, Kunstbedrijf Arnhem, Cultura, de Lindenberg, Boogie Woogie, Cultuurkust, Zinder, Muzehof, De Gruitpoort, De Onderwijsspecialisten en Cultuurmij Oost. Daarnaast werkt KOM Gelderland intensief samen met diverse partners uit de zorg- en welzijnssector, zoals bijvoorbeeld Siza, het speciaal onderwijs, UWV, de wijkteams, RIBW Arnhemse Veluwe Vallei, gemeentes, Kwartiermakersfestival en gerelateerde hbo- en mbo-opleidingen.

We geloven met elkaar in de kracht van kunstparticipatie voor iedereen met een zorgachtergrond en kunnen dit feitelijk onderbouwen. Via ons re-integratieproject KunstWerk stroomt meer dan 60% van de deelnemers uit naar een werkplek, studie of betaalde baan. Op de zorginstellingen waar onze kunstactiviteiten plaatsvinden, vragen deelnemers om minder zorg en medicatie. En door de presentatie van kunstactiviteiten in de wijken ontstaat er inclusie en saamhorigheid in de maatschappij.

>> Meer informatie over KOM Gelderland

>> Meer informatie over de samenwerkende partners

<< terug