GIGANT, markant in cultuur

Sinds 1 februari 2017 zijn de Stichting Gigant en de Stichting Markant één bedrijf. Ze vormen nu samen de Stichting GIGANT, Markant in cultuur in Apeldoorn.

Wij willen een broedplaats zijn met een sterk podium- en filmaanbod, een springplank en een thuis, voor iedereen die zoekt naar vermaak en/of ontwikkeling, in kunst en cultuur, van peuter tot professional.

Onze missie is zo veel mogelijk mensen van jong tot oud kennis te laten maken en te laten genieten en leren van kunst & cultuur. Door het bieden van inspiratie, vermaak, ontmoeting, reflectie, verdieping en mogelijkheden tot persoonlijke ontwikkeling. Daarmee kan GIGANT, markant in cultuur stevig bijdragen aan een levend en dynamisch cultureel klimaat in de stad.

>> KOM Apeldoorn       >> www.markantapeldoorn.nl

Unknown-2

Kunstbedrijf Arnhem

Meer met kunst

Kunstbedrijf Arnhem heeft kennis en expertise in huis op het gebied van cultuureducatie en -participatie. we brengen partijen samen en verbinden ze met elkaar. we initiëren nieuwe projecten, maar ook ondersteunen en faciliteren we partners in het culturele web van Arnhem.

Kunstbedrijf Arnhem maakt kunst en cultuur voor iedereen toegankelijk. Kunst en cultuur maken het leven mooier en rijker en zijn van grote waarde voor de persoonlijke ontwikkeling van mensen. we zijn actief in het onderwijs, zorg & welzijn en vrije tijd.

>> KOM Arnhem       >> www.kunstbedrijfarnhem.nl

Kunstbedrijflogo_def

Cultura

Cultura is hét centrum voor kunst en cultuur in de regio Ede. In de hoofdvestiging van Cultura aan de Molenstraat 45 in Ede vindt u het Theater Cultura met ca. 85 professionele voorstellingen per jaar. In het Kunstencentrum Cultura wordt een groot aanbod aan cursussen muziek, beeldende kunst, dans en theater gegeven. Verder treft u de Bibliotheek Cultura Ede, Cultura Café en mogelijkheden voor verhuur. Cultura heeft meerdere vestigingen in de gemeente Ede.

>> Cultura speciaal       >> www.cultura-ede.nl

cultura

De Lindenberg

Het Huis voor de kunsten in Nijmegen

De Lindenberg maakt kunst en cultuur toegankelijk voor professionals, amateurs, cursisten en publiek. Dat gebeurt tijdens cursussen in Kunst, cultuureducatie op school, tijdens de professionele- en amateurvoorstellingen, en in ons theatercafé No 23.

>> Lindenberg Kunst Inclusief       >> www.delindenberg.com

lindenberg

Boogie Woogie

Boogie Woogie is dé partner voor alle vragen op het gebied van kunst en cultuur van alle inwoners en betrokkenen in de regio Oost-Achterhoek. Wij willen ontwikkeling en ontplooiing op kunst en cultuurgebied stimuleren, partijen verbinden en samenwerking bevorderen en daardoor bijdragen aan een sterke regionale infrastructuur. Naast ontplooiing zijn plezier en ontspanning van zowel klant als toeschouwer belangrijke elementen in onze dienstverlening. Boogie Woogie wil met haar activiteiten de culturele identiteit, de uitstraling en het imago van de Oost-Achterhoek versterken.

>> KOM Winterswijk       >> www.boogiewoogie.nl

logo-boogie-woogie

Cultuurkust

Cultuurkust is het nieuwe regionale centrum voor cultuureducatie en amateurkunst. Centrum voor de kunsten ’t Klooster, het Servicepunt Amateurkunst en CU-educatie hebben de handen ineen geslagen en gaan sinds 1 januari 2014 gezamenlijk verder onder de naam Cultuurkust. U kunt bij Cultuurkust terecht voor onderwijs op het gebied van alle kunstdisciplines, inclusief muziek. Wij bieden onder andere cursussen, workshops, schoolprojecten, evenementen, amateurkunstfestivals, manifestaties, bijscholingen, teambuilding en buurtactiviteiten aan. En dat is nog maar een fractie van hetgeen wij doen in de regio NW Veluwe. Cultuurkust richt zich op ontdekken, inspireren, ontmoeten, verbinden.

>> KOM Harderwijk       >> www.cultuurkust.nl

cultuurkust_logo_nieuws

De Onderwijsspecialisten

De Onderwijsspecialisten biedt onderwijs op 20 scholen in de regio’s Arnhem, Zuidwest- Veluwe, Liemers, Achterhoek en Stedendriehoek en zij begeleidt leerlingen en hun leraren binnen het regulier onderwijs. Samen met partners in onderwijs en zorg zoeken ze naar de beste oplossing om leerlingen de ondersteuning te bieden die nodig is.

>> www.deonderwijsspecialisten.nl

original

Cultuurmij Oost

Cultuurmij Oost verbindt kennis over kunst en cultuureducatie met onderwijs, overheden, cultuurorganisaties, welzijnssector en bedrijven. Cultuurmij Oost verbindt, door te delen, te inspireren en te innoveren. Het expertisecentrum versterkt de relatie cultuur en samenleving. Mét cultuur kom je verder.

Cultuurmij Oost is voortgekomen uit de fusie van EDU-ART, expertisecentrum voor binnenschoolse cultuureducatie en KCG, Gelders kenniscentrum voor kunst en cultuur. De twee organisaties kennen een rijke historie van tientallen jaren en beschikken over een waardevol netwerk in alle culturele haarvaten van de Gelderse regio’s. Tegelijkertijd sluit Cultuurmij Oost aan bij de huidige maatschappelijke vragen door slim samenwerken in co-creatie met de klant.

>> www.cultuurmijoost.nl/

Zinder

Zinder is hét centrum voor de kunsten in het Rivierengebied voor muziek, dans, theater, beeldende kunst en film voorkinderen, jongeren en volwassenen. Prille beginners zetten hun eerste schreden op het podium en ervaren kunstenaars ontwikkelen zich verder onder leiding van gespecialiseerde docenten. Zinder geeft niet alleen lessen en cursussen, maar organiseert ook projecten, exposities, kunstreizen, voorstellingen en andere activiteiten voor allerlei doelgroepen.

>> www.lesinzinder.nl

<< terug

zinder_edu_blauw

Stichting ZO

Stichting ZO organiseert creatieve cursussen voor mensen met een verstandelijke beperking in Tiel in samenwerking met De Plantage, centrum voor de kunsten in Tiel.

>> www.stichtingzo.nl

<< terug

logo-ZO

Muzehof Centrum voor de Kunsten

is dé ontmoetingsplek op het gebied van kunst- en cultuureducatie en -participatie in de regio Zutphen en Lochem. De Muzehof initieert, samen met zijn culturele partners, talloze cultureel-maatschappelijke projecten. Bij de balie Cultuur en School kan iedere school terecht voor advies en producten voor de culturele loopbaan van haar leerlingen. Daarnaast zijn er projecten voor specifieke doelgroepen zoals ‘Speciaal voor jou’. Met samenwerkingspartner Muzecollectief zorgt de Muzehof voor een compleet les- en cursusaanbod op het gebied van muziek, dans en theater.

>> www.muzehof.nl

<< terug

muzehof_logo_2000_wit

De Gruitpoort

Deze tijd heeft creatieve mensen nodig. De ontwikkelingen op het wereldtoneel en de implicaties daarvan in onze individuele levens vragen om veerkracht en creativiteit. Dit is voor zowel onze economische positie als voor de gezondheid van onze moderne samenleving essentieel. Ook in de Achterhoek.

De Gruitpoort neemt daarin haar positie als (culturele) broedplaats. Vanuit een cultureel en kunstzinnig nest en met een prikkelend aanbod, daagt zij jong en oud, professional en amateur uit elkaar te ontmoeten en inspireren. De Gruitpoort is er voor iedereen die uitgedaagd wil worden.

>> www.gruitpoort.nl

<< terug