Content voor Ingelogde Gebruikers
Activiteiten In Tijden Van Corona – Gruitpoort Doetinchem

Activiteiten in tijden van Corona – Gruitpoort Doetinchem

Gruitpoort Doetinchem heeft een aantal hele mooie projecten ontwikkeld om met iedereen in contact te blijven in tijden van corona.

1.De telefonische voorleesbrigade 

We ontmoeten u via de telefoon. Vele vrijwilligers van onze Telefonische Voorleesbrigade staan voor u klaar! Samen kruipt u een kwartiertje weg in een mooi verhaal dat u voorgelezen wordt, samen verdwijnt u even helemaal uit het nu en de zorgen van alledag!

2.  Kunst door de brievenbus 

Bij het project Kunst door de Brievenbus krijgen deelnemende ouderen elke week een tekenopdracht op een kaart door de brievenbus. Zo brengen we deze bijzondere tijd letterlijk “in kaart”.

3. ‘t Praatje 

Vrijwilligers van Lang Leve Kunst bellen ouderen uit de gemeenten Bronckhorst, Doesburg, Doetinchem, Montferland en Oude IJsselstreek die behoefte hebben aan een praatje op en samen hebben ze dan 6x een gesprekje van een kwartiertje, over dat wat hen deze dagen bezighoudt.

4. Pennenvruchten 

Schrijft u weleens een verhaal of een gedichtje of houdt u een dagboekje bij? Of komt het er misschien niet zo vaak meer van, maar zou u het toch wel weer eens willen proberen? Graag willen we u een klein beetje op weg helpen met een aantal TIPS. Die sturen we u graag per post of per mail toe. Misschien hebt u daar wat aan en krijgt u zin aan de slag te gaan

5. Telefonische slowdate 

We zitten met z’n allen in hetzelfde schuitje, kunnen elkaar niet ontmoeten, zijn aan huis gebonden. Maar bereiken kunnen we elkaar wel, zeker met onze telefoontjes! Dus jongeren en ouderen pakken de draad weer op en gaan met elkaar in gesprek, telefonisch. Als uitgangspunt hebben we De Verhalenketting bedacht, een soort spel, waarbij goed luisteren en navertellen een kunst op zich zijn. Jong belt oud en oud belt jong.

6. Op de stoep 

Binnenkort zullen kunstenaars bij diverse verpleeghuizen in de Achterhoek op de stoep van de binnenplaats staan! Zij zullen buiten 1 of meerdere optredens verzorgen voor kleine groepen bewoners, want niet iedereen kan tegelijkertijd op het balkon of bij het raam staan! Er zal gedanst, gezongen, gemusiceerd, geacteerd en geschilderd worden om zowel de ouderen als de zorgmedewerkers een hart onder de riem te steken en ze te laten weten dat ze er niet alleen voor staan!

 

 

 

 

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu