Content voor Ingelogde Gebruikers
Broek In De Pan – Rozet Arnhem

Broek in de Pan – Rozet Arnhem

Initiatief vanuit wijkbewoners zelf, inclusief, om met iedereen kennis te kunnen maken en elkaars verhalen te kunnen delen.

‘Broek in de pan’ werkt verbindend. Het trekt echt de wijk in, gaat naar de mensen toe. Koken/eten is een sterk verbindende schakel voor bewoners in ‘t Broek. Het project biedt kansen, voor zowel bewoners als professionals, om intensief met elkaar samen te werken. Kortom, het doel is ontmoeten en verbinden. De mobiele keuken wordt door de ‘verhalenkok’ samen met de muzikant gerund. De verhalenkok nodigt wijkbewoners uit hun lievelingsgerecht te delen en dit te komen bereiden in de keuken. In de keuken zit de muzikant die tijdens het koken geïnspireerd door de verhalen van de koks muziek zal maken.

Die kok is Yvonne Laan, bewoonster van het Arnhemse Broek en theatermaakster. “Toen ik vroeger postbode was, verzamelde ik al verhalen van mensen die op mijn pad kwamen. Koken en samen eten is dé manier om mensen samen te brengen, te ontmoeten en verhalen te verzamelen.”

Wanneer: vindt 5x als mobiele keuken per jaar plaats 2018 en gaat in 2019 weer van start in de wijk ’t Broek

Resultaat: het doel is om iedereen, van kind tot oudere, kwetsbaar of niet, elkaar te laten ontmoeten en met elkaar te verbinden

Voorbereidingstijd: cultuurmakelaar ’t Broek (medewerker Rozet) is contactpersoon en de uitvoerenden zijn wijkbewoners zelf.

In te huren: jazeker, zowel de mobiele keuken als de kunstenaars zijn te verplaatsen en op vraag in te huren tegen extra kosten.

Overdraagbaar: projectdocument en draaiboek

Contactpersoon

Rozet – Lidwin van Grunsven

Meer info

Uitgebreide informatie is hier te vinden:
https://www.rozet.nl/jouw-wijk/broek-in-de-pan/

Kosten en financiering

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu