Content voor Ingelogde Gebruikers
Het Verhalenhuis – De Nieuwe Oost

Het Verhalenhuis – De Nieuwe Oost

Een talentontwikkelingsprogramma voor tachtigplussers

Professionele jonge schrijvers begeleiden ouderen bij het oproepen en optekenen van hun eigen verhalen. In zestien bijeenkomsten zetten ouderen zelf hun herinneringen op papier. Het resultaat wordt gepresenteerd op diverse podia en in een uitgave.
De beste teksten uit Het Verhalenhuis zijn samengebracht in drie bundels: verhalen over de liefde, dieren, werk en reizen. ​Deze bijzondere bundels zijn nu te bestellen in de webshop van De Nieuwe Oost | Wintertuin. 

Het Verhalenhuis vindt plaats in tien zorginstellingen verspreid over heel Nederland. Zowel bewoners, wijkbewoners als oudere vrijwilligers kunnen deelnemen.

​In 2020 is Het Verhalenhuis in:

  • Park Zuiderhout, Teteringen
  • Bibliotheek Hardinxveld-Giessendam 
  • Solis, Deventer

Het Verhalenhuis is een project van Vitalis WoonZorg Groep en Wintertuin (aangesloten bij De Nieuwe Oost). De bijeenkomsten worden begeleid door schrijvers Elske van Lonkhuyzen, Anneke van Wolfswinkel, Helena Hoogenkamp, Marjolein Visser, Corinne Heyrman, Lisa Weeda, Nikki Dekker, Gerjon Gijsbers, Koen Frijns en Yentl van Stokkum. Het project wordt mede mogelijk gemaakt dankzij bijdragen van het het Oranje Fonds, Sluyterman van Loo en RCOAK.

Het Verhalenhuis is onderdeel van het Productiehuis Ouderen en Verhalen. Dit platform initieert ontmoetingen tussen makers en ouderen, biedt talentontwikkelings-programma’s voor tachtigplussers en geeft verzorgingshuisbewoners een podium voor hun verhalen.
Er is ook een Verhalenhuis-podcast. Deze is hier te beluisteren.

Heb je vragen of wil je meer informatie?




Scroll naar boven
Menu