Content voor Ingelogde Gebruikers
Keramiek Workshops Speciaal Voor Kinderen – Krejeer Atelier Ede

Keramiek workshops speciaal voor kinderen – Krejeer Atelier Ede

Patricia van Dreven

Mijn naam is Patricia van Dreven en ik heb een praktijk als Dyslexiecoach en Kindercounselor in Ede. In mijn praktijk train en test ik kinderen voor dyslexie en geef ik faalangst-, weerbaarheid-, sociale vaardigheid-, concentratietrainingen en speciale dyslexie leeslessen. Ik begeleid kinderen met verschillende gedrag- en leerstoornissen zoals: dyslexie, dyscalculie, ADD, ADHD en Autisme. Ik werk met kinderen uit het speciaal onderwijs en ik heb met jongeren met dementie gewerkt.

Mijn vooropleidingen zijn: kinderpsychologie, Kindercounselor, Logopedie, Dyslexiecoach, leer- en gedragsstoornissen, motoriek, concentratiecoach en leescoach.

In mijn praktijk merk ik dat veel kinderen motoriek- en concentratieproblemen hebben en zich moeilijk creatief kunnen uiten. Dit geldt vooral voor kinderen met leer- en gedragsproblemen.

Eerst vertellen wij wat wij allemaal doen (theorie). Wij werken in kleine groepen en laten kinderen het materiaal zien en voelen en wat je met het materiaal kunt doen. Wij laten aan de hand van voorbeelden zien wat het resultaat gaat worden.

De kinderen komen ook met reacties terug over wat hun ouders van hun werkstukken vinden. Voor de kinderen levert de workshop kennis van het materiaal op en hoe je je fantasie kunt gebruiken. Door te werken met klei en het gebruik van de fantasie worden zowel de fijne als de grove motoriek van de kinderen gestimuleerd.

Elena Kerkhof-Petrova

Ik ben Elena Kerkhof-Petrova. Al tien jaar heb ik het Creatief Atelier Krejeer in Ede. In Sint Petersburg heb ik aan de Pedagogische Universiteit Kunstgeschiedenis gestudeerd. Ook aan kinderen met enige vorm van beperking geef ik les in keramiek, tekenen en schilderen. Vorig jaar heb ik de driejarige keramiekopleiding bij de Nederlandse Keramiekopleiding in Gouda met succes afgerond.

Samen met Patricia verzorg ik verschillende keramiekworkshops in het Krejeer atelier in Ede en op scholen. Wij willen graag de lach op het gezicht van ieder kind zien als ze een mooi keramiekwerkstukje hebben gemaakt. Kinderen zijn creatiever dan zij denken. De lach bij de kinderen komt, omdat zij trots en tevreden zijn over wat zij hebben gemaakt. Wij vertellen de theorie en daarna mogen zij zelf aan de slag met klei en andere materialen. Wij geven duidelijke opdrachten met voorbeelden. Zo leren zij erg snel. Zij vinden het zelf een mooi resultaat en mogen het mee naar huis nemen. Dan kunnen zij trots zijn op wat zij hebben gemaakt.

Onze thema’s

  • Praktische kunstgeschiedenis voor kinderen (vanaf 8 jaar) gebaseerd op keramiek.

De complete keramiekworkshops en het voorleesverhaal kosten per 30 kinderen EUR 350,-. De workshop duurt 2 tot 2,5 uur. De aangeven tijd is verdeeld over twee bijeenkomsten. Wij nemen alle materialen zoals klei en glazuren mee. De kinderen mogen hun keramiekwerkjes zelf glazuren. Daarna verzorgen wij de afwerking en bakken wij ze af in de keramiekoven. Wij verzorgen ook workshops bij Cultura in Ede.

  • Ons cultureel erfgoed aan de hand van:
  • Feesten en tradities
  • 75 jaar vrijheid
  • In overleg met school kunnen wij alle boeken behandelen

Voor meer informatie kun je altijd bellen of mailen naar:

Patricia van Dreven, info@patriciavandreven.nl

telefoon: 06 475 763 81

Elena Kerkhof, info@krejeer.com telefoon: 06 275 960 17

 

 

 

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu