Content voor Ingelogde Gebruikers
Nieuwsbrief 3

Nieuwsbrief 3

KOM (Kunst Ontmoeten Meedoen) staat voor structurele, toegankelijke en professionele cultuurparticipatie voor kinderen, jongeren, volwassenen en ouderen met bijvoorbeeld een lichamelijke en/of verstandelijke beperking, een psychosociaal probleem of een psychiatrische stoornis.

KOM-nieuws versturen wij regelmatig binnen het netwerk van KOM Gelderland met links naar bijeenkomsten, good practices, uitkomsten van onderzoek, etc. Stuur je eigen nieuws naar: lilyvanengen@cultuurmijoost.nl

We horen graag van je!

Walkie Talke Wilderness – voorstelling inclusiedans  – 2 juli Rozet Arnhem
Walkie Talkie Wilderness is een dansvoorstelling van Misiconi Dance Company waaraan vijf dansers met en zonder een beperking meedoen. Dit Rotterdamse gezelschap werkt met een verscheidenheid aan dansers, onder artistieke leiding van Joop Oonk. De dans gaat uit van een natuurlijke manier van bewegen en de eigenheid van de dansers.
Na de voorstelling is er een nabespreking waarin Joop Oonk ingaat op de manier waarop zij inclusiedans realiseert binnen haar gezelschap. Ook vertelt Joop over haar inclusiedansmethode Unload to Upload.

Creatieve vakanties voor mensen met een verstandelijke beperking
Elke vakantie heeft een creatieve rode draad zoals dans, theater, muziek, schilderen, koken, beauty. Zelf creatief zijn én artiesten en kunstenaars ontmoeten.

Kunst biedt talloze ingangen om echt contact te maken
AxionContinu, een organistie voor wonen, zorg en revalidatie biedt hoogwaardige zorg én kunst en cultuur: “want dat hoort bij het leven”. Joyce Vlaming is kunstenaar en projectleider Kunst en Cultuur bij AxionContinu. Zij komt aan het woord in een publicatie waarin medewerkers vertellen hoe zij inhoud geven aan het aanbieden van kunst en cultuur aan bewoners en cliënten.

If you are not there, were are you? – Documentaire over absences
Maartje Nevejan koppelde een groep kunstenaars aan tien kinderen. Een schilder, striptekenaar, componist, VR-artist en 360 graden specialist gingen samen met de kinderen op zoek naar een taal om het onzichtbare van absences te verbeelden.

Het Verhalenhuis – een talentontwikkelingsprogramma voor tachtigplussers
Professionele jonge schrijvers begeleiden ouderen bij het oproepen en optekenen van hun eigen verhalen. Het Verhalenhuis vindt plaats in tien zorginstellingen verspreid over heel Nederland. Zowel bewoners, wijkbewoners als oudere vrijwilligers kunnen deelnemen.

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu