Content voor Ingelogde Gebruikers
Nieuwsbrief 5

Nieuwsbrief 5

SAVE THE DATE: KOM-WERKSAFARI BIJ DE GRUITPOORT IN DOETINCHEM OP DONDERDAG 31 JANUARI 2019

Welke strategie is nodig om in het sociale domein vaste voet aan de grond te krijgen? Hoe kunnen we beter aansluiten bij de agenda van beleidsadviseurs en gemeenten?
KOM-partners werken met de kracht van kunst en cultuur in het sociale domein. Steeds weer zien we dat activiteiten projectmatig worden gefinancierd en een duurzaam vervolg moeilijk te realiseren is.

Samen met de Gruitpoort en Movisie organiseren we een Werksafari. Het ochtendprogramma biedt inspiratie en handvatten voor samenwerking in het sociale domein. Een kleine groep geïnteresseerden volgt in de middag een training hoe de kwaliteit van de culturele interventies in het sociale domein te versterken en de effecten ervan zichtbaar te maken. In december gaan we breed uitnodigen en ontvang je meer gedetailleerde informatie.

Als programmamanager van KOM Gelderland maak ik in nauwe samenwerking met onze partners de kennis zichtbaar die kunstenaars ontwikkelen in hun werk met mensen met een zorgvraag. Deze Werksafari is daar een onderdeel van.

KOM-nieuws versturen wij regelmatig binnen het netwerk van KOM Gelderland met links naar bijeenkomsten, good practices, uitkomsten van onderzoek, etc. Stuur je eigen nieuws naar: lilyvanengen@cultuurmijoost.nl

We horen graag van je!

Kozie geeft mensen met dementie een gevoel van thuis
Kozie is een zacht kussen dat door aanraking herkenbare geluiden laat horen die rust creëren en vergeten herinneringen van vroeger naar boven halen. Kozie is ontstaan uit het kunstproject Tactile Orchestra van Kunstlab Arnhem en Studio Roos Meerman, jonge kunstenaars die hun kunst verbinden aan maatschappelijke opgaven.

De weg naar inclusie
Welke concrete stappen zijn er nodig om jouw museum toegankelijk en inclusief te maken? CultuurCollege biedt in samenwerking met STUDIO-i diverse trainingen aan waarin een concreet programma wordt ontwikkeld voor bijvoorbeeld mensen met dementie, blinden en slechtzienden.

Special Arts inspiratie- en netwerkbijeenkomst – 6 november – Leusden
Trendonderzoeker en toekomstcoach Hilde Roothart geeft haar blik op de ontwikkelingen in de maatschappij met betrekking tot mensen met een beperking. Ze laat zien hoe je als professional trends kunt vertalen naar kansen en mogelijkheden.

Kunst op recept – 13 november – Nieuwegein
Het Verweij Jonker Instituut presenteert haar onderzoek naar de effecten van actieve deelname aan kunst, beoefenen van kunst en reflecteren op kunst op het welbevinden van mensen met psychosociale klachten.

Symposium All Inclusive MEE Gelderse Poort – 4 december – Nijmegen
Met wetenschappers, professionals en ervaringsdeskundigen in gesprek over wát inclusie voor hen betekent en hoe je all inclusive kunt zijn op de werkvloer.

Beeld&Storm conferentie voor inclusie – 10 december – Hilversum
Wat gaan we morgen doen om ervoor te zorgen dat de culturele sector diverser en inclusiever wordt? Dat is de centrale vraag tijdens de eerste editie van Beeld&Storm.

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu