Content voor Ingelogde Gebruikers
Kunstcafé Rozet-Arnhem

Kunstcafé Rozet-Arnhem

Het Kunstcafé is meer dan alleen kunst. Het is een ontmoetingsplaats waar mensen met dezelfde interesses bij elkaar komen. Onder het genot van een kopje koffie in gesprek gaan of samen een activiteit uitvoeren. Doordeweeks, overdag en gratis, met live muziek op een gastvrije locatie. Rozet Centrum is de thuisbasis, maar we bezoeken ook andere locaties.

Al jaren een begrip

Het Kunstcafé, al sinds jaren een begrip bij een grote groep ouderen in Arnhem e.o. Hier presenteren zich kunstenaars, kunstenaanbieders, musea, etc. met interessante onderwerpen die uitdagen om verder te gaan en te onderzoeken.

Het Kunstcafé is er voor de ouderen om gelijkgestemden te ontmoeten, informatie te halen, maar ook informatie te brengen: het Kunstcafé is dus ook de plek waar informatie kan worden gebracht.

Zo willen wij dat over 2 jaar een netwerk binnen de stad is ontstaan dat structureel kunstparticipatie om ouderen te activeren en te enthousiasmeren als vanzelfsprekend onderdeel in het aanbod heeft opgenomen en daarin samenwerkt.

Inspirerend

Vanuit de kracht van kunst & cultuur draagt dit project bij aan welbevinden, zingeving, kwaliteit van leven, (technische) vaardigheden in de gekozen kunstdiscipline, vakmanschap.

Doelgroep: Ouderen (vitale en niet vitale ouderen)

Wanneer: Iedere 1e donderdag van de maand op Rozet centrum en inmiddels ook in de wijken Geitenkamp en Presikhaaf

Resultaat: We willen het aanbod voor ouderen en hun begeleiders bundelen, vindbaar en zichtbaar maken. Dit doen we door het aanbod in kaart te brengen, aanbieders en afnemers met elkaar in contact te brengen en laagdrempelig toegankelijk te maken, onder andere door gerichte p.r. Daarnaast zijn er door de partners nieuwe projecten ontwikkeld die binnen dit programma verder kunnen groeien en verduurzamen.

Voorbereidingstijd: Kunstcafé is ontwikkeld in samenwerking met een groep vrijwilligers, later de ambassadeurs. Zij nemen de grootste rol in bij de organisatie en ontwikkeling.  De meeste tijd in het begin zit in het vinden en mobiliseren van deze klankbordgroep. Als deze is gerealiseerd is nog een paar uur per week een projectleider betrokken die ook aanwezig is bij ieder café en mogelijke verbindingen legt.

Contactpersoon

Rozet – Ineke Tegelaar

Meer info

Voor meer informatie over dit project:
https://www.rozet.nl/jouw-wijk/55plus/

Kosten

  • projectleider zo’n 200 uur per jaar, minimaal budget voor inzet docenten/aanbod Kunstcafé, organisaties doen dit bijna allemaal vrijwillig
  • Koffie en thee kosten, iedere bezoeker krijgt 1 drankje gratis.

Het Fonds voor Cultuurparticipatie ondersteunt initiatieven die meedoen aan cultuur stimuleren. Met het programma ‘Age Friendly Cultural Cities’ moedigt het Fonds de komende jaren (2017-2020) steden aan om actieve cultuurparticipatie voor ouderen te verbeteren. Ze werkt samen met gemeenten en culturele instellingen aan het verduurzamen van actieve cultuurparticipatie door ouderen, binnen het cultuur- en Wmo-beleid.

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu