Content voor Ingelogde Gebruikers
Lang Leve Kunst – Amphion Doetinchem

Lang Leve Kunst – Amphion Doetinchem

Passie voor kunst en hart voor ouderen. Dat hebben de bijna 300 vrijwilligers die actief zijn in dit programma gemeen.

Dans, zang, verhalen vertellen, schrijven, voorlezen, gedichten maken, vloggen, beeldende kunst maken en erover praten, theater; creatieve broedplaats. Amphion initieert allerlei soorten activiteiten waar altijd vrijwilligers aan meewerken. De rol van de vrijwilliger kan verschillen. Bij Zeg ’s Ja helpt de vrijwilliger de docent. Bij Verhalenoogst heeft de vrijwilliger een eigen taak naast de docent en bij de Voorleesbrigade of Zang aan Huis gaat de vrijwilliger zelfstandig op pad. Hoe verschillend de rol van de vrijwilliger ook is, in de uitvoering van het programma is zijn/haar rol cruciaal.

Veel van de vrijwilligers zijn zelf liefhebber of maker van kunst, anderen zijn mantelzorgers of familieleden van ouderen. De vrijwilligers kunnen verschillende rollen hebben en worden begeleid door professionele kunstenaars.

De flexvrijwilliger doet bijvoorbeeld mee aan korte series activiteiten, zoals Verhalenoogst, Zang aan Huis, De Voorleesbrigade of Dansuurtjes. Als ambassadeur van Lang Leve Kunst is de vrijwilliger verbonden aan één locatie, bijvoorbeeld Den Ooiman. De kracht van ambassadeurs is hun oog voor mensen en hun wensen. Een ambassadeur denkt mee over de opzet van activiteiten en is betrokken bij de uitvoering van de plannen. Zo helpt een ambassadeur bijvoorbeeld flexvrijwilligers en kunstenaars wegwijs maken op de locatie.

Het vrijwilligersteam komt iedere donderdagochtend bij elkaar op de Gruitpoort en is betrokken bij opzet, uitvoering en evaluatie van activiteiten en bij actuele ontwikkelingen rond het programma. De groep is zeer divers qua leeftijd en achtergrond, maar een sterke verbinding ontstaat door de gedeelde passie voor kunst.

Meer info

Uitgebreide informatie over dit project is te vinden op: Lang Leve Kunst
https://www.amphion.nl/samenleving/langlevekunst/

Videomateriaal

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu