Content voor Ingelogde Gebruikers
Ouderen Graffiti – RIQQ Rheden

Ouderen Graffiti – RIQQ Rheden

Rhedense ouderen, jongeren en andere wijkbewoners ontwikkelen muurschildering van graffiti

Jong gedaan, oud geleerd

De leden van denktank Kunst & Ouderen zochten naar een manier om kennis te maken met een voor velen onbekende vorm van jongerencultuur: graffitikunst. In samenspraak met de gemeente Rheden en De Verfbrigade werd een groots plan ontwikkeld om de achterwand van een sporthal in Dieren te beschilderen.

Na enkele workshops voor jongeren en senioren werd op 9 september 2018 het startsein gegeven voor een grootschalige verfbeurt: gewapend met steigers en een grote voorraad spuitbussen gingen oud en jong aan de slag, onder leiding van de ervaren graffiti-artiesten van De Verfbrigade. De vrijwilligers van alle leeftijden zijn aangeschreven via buurtverenigingen en culturele instellingen uit de buurt. In het kunstwerk komen thema’s terug die zijn aangeleverd door wijkbewoners. Het voorgestelde ontwerp is bovendien op verschillende momenten aan omwonenden gepresenteerd.

De schilderbeurt, die drie weken heeft geduurd werd afgetrapt én afgesloten met een feestelijke middag, onder toeziend oog van wethouders Constans Pos en Tjebbe Vugts en aanwezige pers.

Partners

  • Cultuurbedrijf RIQQ
  • De Verfbrigade
  • Gemeente Rheden
  • Buurtvereniging Stenfert
  • Winkeliersvereniging Centrum Dieren
  • Doesburg Rhedense Uitdaging
  • Geeferom

Mede mogelijk gemaakt door: Fonds voor cultuurparticipatie, Oranjefonds, Fonds Sluyterman van Loo, RCOAK, VSB fonds en de gemeente Rheden, Buurtvereniging Stenfert, Winkeliersverniging Centrum Dieren en bijdragen van wijkbewoners via crowdfundingsplatform Geeferom.

Contactpersoon

RIQQ – Jet Smeets

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu