Content voor Ingelogde Gebruikers
Rockin’old School – Cultura Ede

Rockin’old school – Cultura Ede

Rockin’ Old School is begin 2016 als idee ontstaan vanuit de wens iets duurzaams te doen voor ouderen en daarmee een deel van de – door de gemeente – geconstateerde eenzaamheid in Ede te helpen lenigen. In september 2016 begon de 1e editie. Een editie bestaat uit 8 – zoveel mogelijk aaneengesloten – weken, in een zelfstandige band werken aan een repertoire dat aansluitend in een eindpresentatie wordt uitgevoerd.

De eindpresentaties – er zijn er intussen 10 geweest – vinden plaats in een concertzaal/popzaal met professioneel licht, geluid en een toegewijd publiek bestaande uit familieleden, buren, vrienden, kennissen, collega’s en passanten. Vanaf 2018 hebben de eindpresentaties voor het eerst ook plaatsgevonden in de Edese horeca.

Sinds de start hebben ruim 80 Edese B-boomers een keer in een band gezeten en op het podium gestaan en een veelvoud heeft van een van de inmiddels tientallen rockconcerten genoten. In elke editie – er zijn er 3 per jaar – kunnen 4 bands deelnemen. Zij repeteren in de 4 geluidsdichte popstudio’s in Cultura. Elke band werkt zelfstandig en krijgt daarbij 1 uur coaching per repetitie en concert. Naast de coaching die persoonlijke- en bandontwikkeling garandeert wordt communitybuilding geprikkeld door de eigen website: www.rockingoldschool.nl waar alle info te vinden is maar waar vooral alle wapenfeiten in het ROS Nieuws worden gedeeld.

In 2019 tellen we 10 zelfstandige bands die op verschillende podia in de regio optreden. Zonder ROS waren deze bands er niet geweest. Meedoen aan een editie kost € 135,– incl. BTW. In een band zitten minimaal 4, maximaal 8 leden. De eigen bijdrage komt neer op € 15,– per activiteit. 8 Repetities en een concert met voorafgaande sound check en videoregistratie. De kosten van organisatie, coaching, pr & communicatie, representatie, audio/videoregistratie, huur/energiekosten en onderhoud van apparatuur bedragen voor de organisatie € 5.000,– per editie. In de pilotperiode werd ROS gul ondersteund met fondsbijdragen. Nu duurzaamheid een feit is wordt de activiteit als regulier gezien en is overeind houden moeilijk.

Deelnemers laten – zonder uitzondering – weten dat ROS belangrijk voor hen is. De Rock’n Rollcultuur heeft een belangrijk deel van hun leven uitgemaakt. In elk geval betekent ROS een krachtige impuls op de positieve gezondheid. Er ontstaan nieuwe vriendschappen en lief en vooral ook leed wordt op een natuurlijke wijze gedeeld. Meer informatie is verkrijgbaar via rockingoldschool@gmail.com

www.rockingoldschool.nl

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu