Content voor Ingelogde Gebruikers
Theatergroep WirWar – Gigant Apeldoorn

Theatergroep WirWar – Gigant Apeldoorn

De theatergroep (N)AH is een groep voor en door vrijwilligers. Zij wordt inhoudelijk ondersteund door professionele theatermakers en organisatorisch door medewerkers van MEE Veluwe en Gigant.

Theatergroep Wirwar bestaat vanaf september 2017 en wordt begeleid door Nienke Goossens (danstherapeut en dansdocent) en Aad van der Waal (dramadocent en stadsdichter van Apeldoorn). Op speelse wijze – hilarisch, confronterend en ontroerend – toont de groep hoe ze de onvermijdelijke veranderingen in hun leven te lijf gaan. Naast het spelen met de eigen expressiemogelijkheden hoopt de groep dat door de voorstellingen meer begrip en (h)erkenning ontstaat over (Niet) Aangeboren Hersenletsel.

De projectperiode bestaat uit twee jaar. Het eerste halfjaar zijn er workshops om elkaar en het theaterspel beter te leren kennen. In het tweede half jaar wordt de voorstelling voorbereid met het materiaal dat tijdens de workshops is vergaard. En in het laatste jaar gaat de groep met de voorstelling op toer door het land.

De groep wirwar betekent voor mij dat ik mezelf meer heb kunnen ontplooien in de richting van het mezelf zijn op de manier waar op ik nu in de wereld kijk en ben. Ik ervaar het als een gift om op een creatieve manier gezamenlijk meer kenbaarheid te geven wat hersenletsel teweeg kan brengen bij ons mensen. In een kannetje van positiviteit kun je een lach en een traan met een lepel van humor goed vermengen. De toneelgroep geeft mij een fijn gevoel omdat iedereen elkaar in zijn of haar waarde laat.

Deelnemer theatergroep WirWar

Doelgroep: voor en door mensen met (N)AH = (Niet) Aangeboren Hersenletsel

Wanneer: iedere woensdagochtend

Contactpersoon

Gigant – Natasja Kraft

MEE Veluwe – Gretha Visserman 

Meer info

Kijk voor informatie over dit project op:
https://www.gigant.nl/cursussen/nah-theater

Kosten en financiering

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu