Content voor Ingelogde Gebruikers
Vitamines Voor De Geest – De Nieuwe Oost

Vitamines voor de Geest – De Nieuwe Oost

De bewoners van Vitalis WoonZorg Groep in Eindhoven en Heerlen ontvangen van april t/m juli 2020 elke twee a drie weken het boekje ‘Vitamines voor de geest’. Een verzameling artistieke opdrachten, die een bijdrage leveren aan een zinvolle dag in deze onzekere tijd die overheerst wordt door alle maatregelen i.v.m. het coronavirus. Vitamines voor de geest is mede-ontwikkeld door Noortje Kessels van De Nieuwe Oost | Wintertuin en Marcel Sloots van grafisch ontwerpstudio Volle-Kracht.

Het doel van Vitamines voor de geest is geluksmomenten geven aan bewoners via kunst en creativiteit. Want creativiteit kan troost en vertrouwen bieden. Het helpt om gedachten te verzetten en vorm te geven aan wat iemand bezighoudt. Om zo deze onzekere dagen iets fijner door te komen.

De boekjes zijn te zien op: https://vitalis.samenuitagenda.nl/kunst-en-cultuur-vitalis

Kunstzinnige inhoud

Vitamines voor de geest zit vol opdrachten die bewoners creatief uitdagen. Denk bijvoorbeeld aan het maken van een stiftgedicht, een mooie kleurplaat van een kunstenaar, ideeën voor een opdrachten geïnspireerd op het werk van beroemde kunstenaars uit de kunstgeschiedenis. Of een opdracht geïnspireerd door een werk uit de collectie van het Van Abbemuseum maar ook teksten ter inspiratie of om even bij stil te staan van de geestelijk verzorgers van Vitalis.  In elke boekje zitten weer andere, nieuwe en verrassende opdrachten.

De kunst van gelukkig oud zijn

Dit project is een voorbeeld van hoe Vitalis WoonZorg Groep met kunst geluksmomenten geeft aan bewoners. Want kunst en cultuur zien wij als middel om net wat vrijer te denken, met elkaar in verbinding te blijven, te genieten en iets moois te maken. Kunst en cultuur als vitamine voor de geest, als middel voor ontplooiing, betekenisvol contact, zingeving en plezier. Want gelukkig oud zijn, is – zeker in deze tijd – soms een hele kunst.

Oók voor andere woonzorgcentra

Het project start met acht pakketjes, verspreid over de maanden april t/m juli. Omdat wij in deze periode een bijdrage willen leveren aan het welzijn van zoveel mogelijk senioren in Nederland, stellen wij de boekjes ook beschikbaar aan andere woonzorgcentra. Interesse? Neem contact op via noortje@wintertuin.nl.

Mede mogelijk gemaakt door:

Het project wordt mede mogelijk gemaakt met bijdragen van de stichting Vrienden van Vitalis, Constant van Renessefonds, RCOAK en het Van Abbemuseum.

 

Heb je vragen of wil je meer informatie?
Scroll naar boven
Menu